Followers

Wednesday, May 18, 2011

Baju Kurung Kak Ani ILQAM

Tempahan untuk hari konvokesyen UiTM Perlis.... baju Kurung Tradisional biasa..... Cuma jahit tindih kasih saja ditepi susun kain untuk memudahkan urusan iron mengairon ni....


KAin pinggang jahit pakai pita dan getah.....





Tuesday, May 10, 2011

Koleksi Baju Kurung Pahang.

Lagi sepasang koleksi peribadi I.... Actually banyak lagi yang terbengkalai..... Nak buat camna.... customer first.....





Thursday, May 5, 2011

Baju Kurung Pahang - Kain susun belakang.

 I'm happy to say that I'm done with sewing the Baju Kurung Pahang...phew!....

Baju Kurung Pahang ni tempahan dari miss Fatin .... Miss Fatin ni asal org Perlis juga... Orang Taman Guru Kangar.... Tapi Miss Fatin ni still syudy lagi kalau tak silap.... Study dekat Peneng....Bakal cikgu la ni..... Hmmmm anyway I teringin sangat nak jumpa dengan Miss Fatin....

Baju ni dah siap sebelum 1 Mei lagi... sebab I dah deal dengan dia untuk siapkan baju ni 1 mei dia nak ambik.... Sebab 1 Mei lepas petang tu hujan lebat... Nak pulak I ada kerja ...  So baju Miss Fatin ni diambil ayahnya pada esok hari....

So I sempat la jugak berbual sepatah dua dgn ayahnya..... Anyway thanks ya Fatin tempah baju dengan akak....

Kalau tengok baju ni kecil molek saja.... I dapat agak tuan punya baju ni mesti sweetkan..... Comel sangat baju Miss Fatin ni.... Kalu beli kain pun dalam 3 meter tu dah dapat buat baju dia....



Kain susun belakang..... Dekat susun kain tu I jahitkan tindih kasih... Bukan apa untuk menyenangkan adik Fatin ni seterika nanti.... tak payah susah-susah nak susun kan lagi... Just ironkan saja.....



Pinggang kain I guna getah dan pita.... Harga tempahan boleh rujuk kat sini ya.... bagi sesiapa yang nak tempah baju dengan saya.... Tempahan untuk hari raya dibuka dari sekarang......
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...